project   

Iets van mijn wereld en iets van onze wereld

K
geplaatst op 22 juni 17, 09:31 uur

Project : iets van mijn wereld en iets van onze wereld

Inhoud:

Iets van mijn wereld en iets van onze wereld is een kunstzinnig -en educatief project,  bestaande uit drie delen.  Het project bevat een onderzoek op een beroemd schilderij van beeldende kunstenaar Pieter Breugel  (1525 en 1530)  getiteld  ´Nederlandse spreekwoorden´. Dit onderzoek wordt door twee beeldende kunstenaars uitgevoerd: Shawky Ezzat, Egyptische/Nederlandse en woont en werkt in Amsterdam-Oost. En Esmat Dawestashy, Egyptische en woont en werkt in Alexandria in Egypte.

Eerste deel:  (Onderzoek door Shawky en Esmat)

Esmat en Shawky  nemen het schilderij als uitgangspunt van het onderzoek van twee culturen, de Nederlandse en de Arabische. Eerst  gaan ze in het studio  AGA LAB (Amsterdamse grafische atelier) en het atelier van Shawky het schilderij onderzoeken. Ze kijken naar door hun eigen visuele en artistieke perspectief en gaan het uitbeelden op ieder zijn eigen benadering en stijl  met het gebruiken van de technieken van de schilderkunst. Ze gaan het schilderij onderzoeken en halen van het schilderij uit wat bij de twee culturen hoort, de Nederlandse en de Arabische cultuur.

Tweede deel: (onderzoek door Shawky en aantal leerlingen van Linneausschool)

Shawky gaat verder met een aantal leerlingen van de openbare basisschool, de Linneausschool,  te Amsterdam-Oost. Hij gaat de inhoud van het schilderij uitleggen, rondleidingen geven in een aantal winkels in Pretoriusstraat ter inspiratie voor de opdracht en dan de leerlingen zelf laten onderzoeken en nieuwe beelden maken van oude en nieuwe spreekwoorden. Aan het eind van het project worden de afgemaakte werke in  de hal van Linneausschool, Tugela85, Bibliotheek van Linneaus en 7 winkels in Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost geexposeerd.

Derde deel: (expositie van de afgemaakte werken)

Shawky en Esmat gaan onderzoeken en werken in het atelier van Shawky in Tugela85 en in AGA-LAB in juni. Shawky gaat samen met de kinderen van Linneausschool onderzoeken en werken in juni en juli. Ze gaan kijken naar de Nederlandse spreekwoorden vanuit diverse invalshoeken om het uit te beelden.

Er worden 120 werken op doeken en papierwerken verwacht met het gebruiken van de technieken van schilderkunst en zeefdruk .

Aan het eind van het project worden de afgemaakte werken van Esmat, Shawky en de kinderen van Linneausschool geexposeerd in de volgende locaties:

Gewenst resultaat: Shawky is bezig met het geven aantal schilderworkshops bij Linneuasschool te Amsterdam Oost.
Als je heeft belangstelling om mee te doen, laat graag me weten.