Nieuw bericht

Een geslaagde eerste tour

geplaatst op 31 mei 18, 15:07 uur, door Buurtgids

Buurtgidsen Roel en Kim zijn er klaar voor. Ze zijn de avond ervoor nog even samen gekomen om alles door te nemen. Zaterdag 26 mei was het zover: ze hebben hun eerste tour door de buurt gegeven. 

Het startpunt was het beeld op het Krugerplein. Vanuit daar hebben ze een mooie twee uur durende route gelopen langs bijzondere plekken en leuke buurtinitiatieven. Rijk, een deelnemer aan de tour: "Ik heb veel nieuwe dingen ontdekt en vond het heel leuk om kennis te maken met andere buurtgenoten. We hebben nog een uur nagekletst bij de Krugerkamer waar ik zeker vaker naartoe ga. Ik ga mijn vriendin vertellen dat ze zich ook moet opgeven voor de volgende tour. Ik vind het echt een aanrader."

Kim en Roel kijken ook terug op een geslaagde eerste tour. Kim: "We zijn blij. Ook de mensen van de initiatieven die we bezoeken vinden het erg leuk om te kunnen laten zien wat ze doen voor de buurt!"

Er zijn verschillende buurtliefhebbers die buurtgids zijn. Zij laten 'hun buren' zien wat zij leuke en interessante plekken vinden. Er wordt een rondleiding gegeven elke twee weken op zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur. De tours zijn gratis en alleen bedoeld voor mensen die in de Transvaalbuurt en Oostpoortbuurt wonen of werken.  

De eerstvolgende tour is zaterdag 9 juni. Je kunt je aanmelden via www.buurtgids.nl of bel Annemarie op 0640629566. 
 

meer info: www.buurtgids.nl
Foto