Activiteit

Samen aan de Salg in de Transvaalbuurt

zaterdag 24 maart 2018   |   10:00 - 17:00 uur   |  

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag 2018

Samen opruimen is een leuke en ook  een snelle manier om je buurt  schoon te maken. Een opgeruimde omgeving is aantrekkelijker om in te wonen, te spelen en te werken. Dit kan tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 24 maart 2018.

Aanmelden

Ook in de Transvaalbuurt kun je opschoonacties aanmelden of je kunt je aansluiten bij een bestaande actie. Meld via:

https://www.amsterdam.nl/formulieren/afval/aanmeld-opschoonoost/

Samen aan de slag in Amsterdam

Heb jij een goed idee voor een opschoon actie in jouw buurt, meld je dan aan. Heb je geen inspiratie, maar wil je wel graag helpen? Aansluiten bij een bestaande activiteit kan natuurlijk ook. Alles kan, zolang het verwijderen van zwerfafval maar onderdeel uitmaakt van je activiteit. Het hoeft geen dagvullende actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met je buren kan de straat al zichtbaar opschonen! Als je wilt, faciliteert de gemeente Amsterdam jouw schoonmaakactie met materialen, zoals handschoenen, bezems, ringen, schepnetten of vuilgrijpers. Na afloop wordt het materiaal weer opgehaald. Je ingezamelde afval wordt niet opgehaald. Je kunt je afval deponeren  in de ondergrondse verzamelcontainers.

Deelnemers in het zonnetje!

Ieder jaar koppelen we een thema en een ludieke actie aan de Opschoondag. Dit jaar gaan we de enthousiaste vrijwilligers die elk jaar meehelpen, bedanken door ze in ‘het zonnetje te zetten’.  Een speciaal team rijdt op 24 maart langs locaties waar opschoonacties uitgevoerd worden. Zij zullen de deelnemers letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten. Kijk ook op https://www.amsterdam.nl/opschoondag

Aanmelden

Ook in de Transvaalbuurt kun je opschoonacties aanmelden of je kunt je aansluiten bij een bestaande actie. Meld via:

https://www.amsterdam.nl/formulieren/afval/aanmeld-opschoonoost/

kosten: gratis
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk