Activiteit

TransPals Trans Road Trip Presentatie

zaterdag 17 februari 2018   |   20:00 - 1:00 uur   |   The Manor Hotel

TransPals Trans Road Trip
De TransPals geven vanavond i.s.m. TransAmsterdam een presentatie over hun Trans Road Trip door Europa. Aan het eind van de avond gaan we de TransPals feestelijk uitzwaaien en een goede reis wensen.

TransPals
De 21-jarigen Dylan van der Griend en Francois Caous uit Dronten starten een project in samenwerking met TransAmsterdam http://transamsterdam.blogspot.nl/ om transgenders te helpen in Europa. De jongens zijn geboren als meisje, maar voelen zich een jongen. Door de acceptatie van hun vrienden en familie kunnen zij zichzelf zijn. Zij leggen al een aantal jaar hun transitie vast op YouTube om andere transgenders te helpen.

De acceptatie rondom transgender zijn is niet overal vanzelfsprekend. Het is bekend dat 1 op de 5 transgenders een zelfmoordpoging heeft gedaan en 2 op 3 serieuze zelfmoordgedachtes hebben of hebben gehad. Omdat het bij de jongens in persoonlijke kringen ook gebeurd is gaan zij in het voorjaar van 2018 een roadtrip maken door Europa om transgenders te helpen. Dit doen ze door hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld binders) uit te delen aan transgenders die kampen met acceptatie problemen in hun land/familie of geldproblemen. Binders zijn hesjes die de borsten platdrukken. Ze zullen deze persoonlijk gaan uitdelen en de hele reis op het YouTube kanaal TransPals vastleggen.

Met dit project hopen ze dat iedereen zichzelf kan zijn, zich geaccepteerd voelt en hopen zij een steentje bij te kunnen dragen aan het omlaag brengen van de zelfmoordcijfers.

Om het project tot een succes te maken en genoeg transgenders te kunnen helpen, hebben ze een crowdfunding ( https://www.gofundme.com/transgenders-helpen-in-europa ) opgezet. Met het geld kunnen ze de binders en eventueel andere hulpmiddelen aanschaffen en noodzakelijke spullen voor de reis betalen (zoals bijvoorbeeld een auto en benzine).

GEGEVENS VAN DYLAN & FRANCOIS
Contactgegevens:Transpals@hotmail.com

YouTube kanaal TransPals: https://www.youtube.com/transpals

Gofundme link: https://www.gofundme.com/transgenders-helpen-in-europa

TransPals
YouTube: https://www.youtube.com/transpals
Facebook: https://www.facebook.com/TheTransPals/
Instagram: https://www.instagram.com/TransPals/

kosten: gratis
locatie: The Manor Hotel