Activiteit

Training Weerbaar opvoeden van pubers tegen radicalisering

elke maandag   |   10:00 - 12:00 uur   |   biko

De training bestaat uit zeven dagdelen. Het programma behandelt verschillende thema’s en reikt de moeders verschillende tools aan.

1.Introductiebijeenkomst

2. Educatief spel.
Via een educatief spel met opdrachten worden diverse opvoedkundige vragen besproken. De moeders gaan met elkaar in gesprek over (lichtere en zwaardere) opvoedingsvragen.

3. Contact met je puber
In deze bijeenkomst gaat het over zelfstandig willen zijn, de zoektocht van jongeren naar hun eigen  identiteit , idealen die botsen met de realiteit en de manier waarop je als moeder daarmee om kan gaan.

4.Social media opvoeding

5.Waar vind ik hulp?
Als zij in hun gezin met (radicaliserings- of andere zware ) problemen te maken krijgen, is het voor moeders belangrijk om te weten dat zij er niet alleen voor staan. Er wordt verder met hen gesproken over de mogelijk formele en informele hulpbronnen in hun nabije omgeving.

6.Identiteit & Burgerschap
Veel (moslim) jongeren worstelen met de vraag hoe je in een Westerse samenleving een goede burger kan zijn met behoud van je eigen religieuze en culturele achtergrond. Hierbij wordt aandacht besteed aan het ontstaan en het verloop van radicaliseringsprocessen.

7. Evaluatiebijeenkomst
In deze bijeenkomst wordt gezamenlijk teruggeblikt op het programma: wat hebben de moeders ervan geleerd en waar kunnen zij met vervolgvragen terecht?

kosten: gratis
doelgroep:  Alleen voor vrouwen
type:  Workshop /les
gestart op: ma 15 januari 2018
beëindigd op: ma 5 maart 2018
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
bijzonderheden
De groep is vol! Maar als een aantal moeders afmelden, dan komen er weer plekken vrij. Een nieuwe datum voor een groep elders starten is wel mogelijk.